pátek, září 22, 2006

Trening v Polsku

Tak dneskem konci muj tri tydenni firemni "Bootcamp" v Polsku. Krome technickych skoleni (no jasne, co jineho prece), jsme meli neco jako planovani casu (Power Mangement) a prezentacni dovednosti (Communication Skills).
Ac jsme uz oboji jednou zazil, tohle bylo uplne neco jineho, obe skoleni doporucuji (http://www.carrolltrain.com), nase firma to ma jako standard celosvetove, takze nekdo nekde usoudil, ze je to skutecne dulezite :o) A je.
Klicove body power managementu:
- nikdy a nikdy nezvladne udelat a zpracovat tu horu, co si nese s
sebou. Takze je potreba to proste vzdat, smirit se s tim :o))
- nepracovat v Inboxu, pracovat v kalendari
- Inbox musi byt prazdny kazdy den (no to jsem zvedavy)
- work your schedule, schedule your work
- todo list nefunguje
- postup nejdriv prace, potom zabava je spatne (to je rada, ktera mohla fungovat pred 10 15 lety), dneska by zabava nebyla nikdy
Mluvil jsem s lidmi, kteri to nejakou dobu praktikuji a vsichni se shoduji na tom, ze to pomaha. HODNE. Nicmene je potreba si uvedomit jestli time management clovek potrebuje.
Kdo sedi cely den na poste, razitkuje dopisy, bere slozenky...
Potrebuje power management ? Asi ne.
Dostavate desitky (ba stovky) e-mailu denne, 5 telefonu za hodinu, 30 vyruseni za den (kdyz na necem pracujete a nekdo vola, prijde za vami, hulaka), mate splnit 10 certifikaci za kvartal, 10 tydnu skoleni rocne, 4 prezentace mesicne a pravidelne psat clanky, do toho mate rodinu, deti a nedejboze konicky ? Jo, pak se asi urcite musite naucit nakladat se svym casem, protoze je cennejsi nez penize. Casu maji vsichni stejne, Madonna, Vaclav Klaus i ja.

Cas je dneska to
nejcennejsi.

Žádné komentáře: