čtvrtek, března 08, 2007

A dalsi citat...

People wish they had talent. They see it as a practice-free ticket to crowd-stunning skill. But talent doesn't exist. "Talent" doesn't get results; practice and devotion do.

Precteno na GymJones , kdo chce byt fit ( a tim myslim, skutecne fit, CrossFit is way to go, GymJones, resp. Mark Twight ma velice podobny pristup). GymJones jsou stranky plne znalosti a vedeni. Mark je horolezec a skutecne, vi o cem je rec.
Vrele doporucuji si jeho znalosti prozkoumat (cteni na dlouhe zimni ci letni vecery). BTW. mate dlouhe zimni vecery ?

Talent muze existovat, ale nemuze nahradit odhodlani a usili. Clovek musi pracovat, resp. makat na sobe, aby neco dokazal 9pokud tedy neco chce...). Samo to neprijde.
Vidim to na sobe, lehke to neni, ale clovek si tak muze, postupne a pomalu, plnit svoje sny. Jde to, jenom to neni zadarmo ;o) Stoji to cas, usili, obcas penize, pot, namahu, premahani, drinu, sezeni nad knihou nebo dokumentaci atd. atd. Ale jde to.

Mam svoje cile, dlouhodobe a pomalu a vytrvale jdu po nich. At jde o nauceni/pochopeni urcite problematiky, cestovani, certifikace, vzdelani nebo zvednuti 200 kg ze zeme... Jednou ten cil splnim a vznikne novy cil a zase po nem pujdu. A zase si ho splnim. Sen, predsevzeti nebo touhu.

Vsechno usili, ktere do neceho vlozite, se vam vrati. Logicky. A to co neudelate nebo cemu se vyhnete, se vam taky vrati. Logicky.

Žádné komentáře: