středa, března 05, 2008

CCIE #20166


CCIE znamena Cisco Certified Internetworking Expert a je to, nejen podle meho nazoru, nejtezsi zkouska v IT vubec. Neni to zadny test, zakrouzkuj a nebo b a za hodinku padla. Clovek dostane prakticke zadani, mnoho stranek v anglictine, pak pristup k zarizenim a ma 8 hodin na konfiguraci. Jenom prakticke konfigurovani, zadne povidacky. Po 8 hodinach se to cele zavre, odpoji a nekdo to vyhodnoti, jestli to zadani vyhovuje ci nikoliv.
Ta vec neni zadna sranda, lidi to delat na podruhy, na potreti... Ja se na to pripravoval, hm, v podstate nekolik let, ale prakticky od srpna 07, kdy jsem se zacal ucit. 2 hodiny denne, 4 denne, nekdy 10 denne a temer cely unor v Mnichove na bootcampu. Byl to velmi intenzivni trening, 10-12 hodin denne po 3 nedele a prijel jsem vyzdimanej jak citron.
Posledniho pul roku bylo celkem peklo - kdyz jsem se neucil na CCIE, ucil jsem se na prezentaci do Barcelony. Zadna dovolena, zadne volne vikendy, zadne hory...
Jeste ze mam B., ktera je velmi tolerantni a podporovala me celou dobu.

To cislo v subjektu je moje CCIE cislo. V pondeli 3.3.08 jsem udelal CCIE (odnoz Security). Je legracni jak se "nic" nezmenilo - zase mi nikdo neprinesl rozum, nemam vetsi hlavu :o) etc. Ale je to narez, pred par lety jsem se na CCIE lidi dival jak na bohy (doslova), protoze ta jejich uroven znalosti, rychlost, presnost, kvalita - to clovek jinde nevidi. A hup, par let prace a #20166 (jsem 20 tisic neco na svete s touhle certifikaci, za vic nez 10 let, zacalo se na 1024).
Diky vsem co mi drzely palce a jine ruzne dalsi precnivajici kousky. Jsem CCIE, hip hip hura, hip hip hura, hip hip hura.

A TED, TED BUDE POHOV

3 komentáře:

Zuzana řekl(a)...

Ještě jednou: GRATULUJEME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

Moc gratuluju CCI experte! Jsi jednicka! Vlastne 20166 :-)
Katka Hrdinka

Unknown řekl(a)...

Ahoj, studuju CCNP a pripravuju se na CCIE - mohl bych se s tebou kontaktovat a zeptat se na par veci? Budu moc rad, kdyz se ozves na pavel.burda(zavinac)gmail.com.
S pozdravem,
Pavel