pondělí, března 17, 2008

Divizny

Cim to je, ze vzdy kdyz jim v praci v kuchince, ostatni chodi okolo a rikaji :"ty jo", "zjooova", "teda, to je sila", "krasny", "ty jis nejak zdrave" apod. ?
Dneska jsem mel kus krutiho masa, par kousku celeru, nekolik redkvicek, hrsticku mandli a orisku a trosku ostruzin.  Takovy maly talirek to byl.
Ano, neni to obvykly obed lidi v mem okruhu. A pravda, vypadalo to nadherne barevne. Uznavam, bylo to i velmi chutne a dobre.
Nicmene kdybych mel treba 5kg pizzy, rizek a brambory, segedinsky gulas s 10 knedlikama, smazak a tunu hranolku, mozna i jogurt a vlocky, tak nikdo ani nepipne. To je normalka. Neni to divny ?

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tak a teď si představ, že se o něco jako je zdravá výživa snažíš u prcků, to jsi ještě větší mimoň. A navíc - třeba to i kus rodiny bojkotuje, protože tím, že nedáváš svým dětem kila čokolády, cucavých bonbónů, lízátek atd., je vlastně strašně ochuzuješ a tak to tvým nebohým dětičkám nosí!
Jsem zvědavá, kolik let mi třeba ještě bude trvat přesvědčit okolí, že místo pytlíku bonbónu bereme raději sušené švestky, rozinky, ovoce...
Jsou to prostě zaběhlé koleje - jíst knedlíky, a když si v práci dáš něco jiného, tak se vlastně vyčleňuješ, nutíš k zamyšlení (i když pár lidí mi řekla, že jíst zdravě je drahé, časově náročné, ...) vždyť je tak jednoduché jíst, žít jako všichni, jako naši rodiče,... najít si svou cestu vždy vyžaduje kus energie. Jen ať se divizny divý, za čas budou tlustý a nemocný!
Zuzana

Petr řekl(a)...

So true....

Jsem vicemene presvedceny, ze casem budu vic a vic prisny na sebe, ale v podstate i na svoje okoli. Udela to nejen vek, ale i potreba byt vic ready, vic zdravejsi. Ted si povoluju ruzne veci, ale ja moc dobre vim, proc to delam, deti to nevedi, ale vetsinou ani dospeli :(.
Takze se taky budu snazit, az budou cipisci, jim veci pripravovat a varit, protoze jim proste nechci davat to, co bych sam nejedl.
Ale nekdy je to fuska, ne ze ne, hlavne mit cerstve veci, krajet je, umyvat, pect a varit.
Je to tezsi nez si vzit tatranku nebo uvarit spagety s kecupem.