úterý, ledna 22, 2008

1 proti 300

Ne, tentokrat to neni o filmu. Ale mozna to bude drama...

Stane se to zitra odpoledne a pokud vsechno vydrzi tak i ve ctvrtek rano.
Co ? Dlouha historie, ale budu zase nekomu prednaset. Dlouho jsem premyslel, jestli o tom vubec psat, ale mava to ted se mnou velmi mocne, takze to asi za to stoji.

Vyskytuju se zrovna v Barcelone, je tu krasny pocasi, pres den 17 stupnu, slunicko. Maji tu uzasny krmeni, byl jsem nekolikrat vcelku nahodne s lidma z prace nebo se zakaznikem v restauraci a jak by asi kazdy predpokladal, spousta jidla, fantasticky ryby, krevety, olihne, klobasy, polevky, tapas, vino... Jedine co mi tu chybi je moje B.
No a pak taky uz potrebuju ze sebe dostat ten stres, ktery se pomalicku hromadi uz asi 3 mesice, od te doby co jsem se dozvedel, ze budu prednaset. Mam za sebou doslova stovky prednasek, malych velkych, tlustych i tenkych, pro zakazniky, partnery, kamarady, zname i totalne cizi lidi. Takze bych si i sam rekl, ze musim byt celkem zakaleny. A celkem jsem.

Ale tohle jsou Networkers, akce kterou Cisco porada jednou rocne pro svoje zakazniky. Letos je to pro EMEA oblast v Barcelone (pak jsou jeste dalsi Networkers pro jine regiony). Networkers... Je tu pres 5300 lidi, 87 narodnosti, registrace se uz zavrela pred vanocemi, protoze bylo moc zajemcu.
Mam tady prednasku a jeste nejaky dabel vymyslel (jenom musim najit kdo to byl), ze se to 2x zopakuje. Jednou mam nahlaseno 335 lidi, podruhe 311.
A ac jsem celkem "zakalenej" praxi a neprednasim uplne blbe, dokonce me to bavi, tak tohle je 120 minut a navic anglicky a o tematu, ktery me uplne nerajcuje.

Uz par dni se velmi tezce snazim soustredit na neco jineho, (jsem si jistej ze to B. a vsichni kolem me taky zaznamenali), tady likviduju se v hotelove telocvicne... Uplne citim, jak se "zamykam", jak myslim na to jak to rict, jak se to vyslovuje, kde udelat pauzu, ze mi nesmi utect cas...

Jak se z toho dostat ? Meditace u vychodu slunce ? Pri zapadu slunce ? Lahev vina ? Lahev whisky ?

Musim to proste nejak prezit, stejne jako pred nejakou zkouskou, uz proste chcete, aby to bylo za vami. Venovali jste tomu desitky hodin pripravy (doslova) a ted to proste jenom ceka, bubla, kulminuje...
Mam v rukavu vsechny mozne recnicke triky, videa, pauzy, vtipky, trenoval jsem praci s hlasem, interakci s posluchaci, sok na zaver, rozlouceni a summary na konec, no vsechno co si muzete predstavit. Uvidime jak to dopadne.
Tady je stranka toho mecheche


Rekli nam "they came because of you", prisli kvuli vam. No prave toho se bojim...

Drzte mi palce, potrebuju kazdej prst...

8 komentářů:

Barin řekl(a)...

Petactu,
cela-necela parta ti bude drzet palce...
chtela bych ti poslat co nejvic pozitivni energie a vnitrniho klidu..zkus si treba vzpomenout na nas vylet do Bokoru,
na vyhled z vrcholu, na vitr a na pokoru...a nezapomen nejdes do areny, aby te tam zaziva lvi sezrali...myslime na tebe Gladiatore!

Anonymní řekl(a)...

mily nejmilejsi svagricku,
skoro kazdy ti urco rika, ze to zvladnes levou zadni a odmavne to. taky o tom nepochybuju, ale dokazu si predstavit, jaky to pro tebe je, den pred prednaskou a poslednich par hodin a jeste k tomu kdyz ses tam sam, bez babrika a nemuzes myslet na nic jinyho. ale ceho se muzes bat. anglicky mluvis dokonale, ikdyz te to nebavi, stravil si nad tim spoustu casu, takze to umis i pozpatku. jasne ze budes mit pocit, ze si nic nepamatujes, nic neumis, ale to ma kazdy a jakmile zacnes, uz budes vedet, kde si :)
z toho vyplyva, nas trosku vystraseny petaku, ze to zvladnes na jednicku s velkou hvezdickou jako predchozi prednasky a budes mit veliky uspech. vsichni na tebe moooooc myslime.
alik c(s)valik :-*

Anonymní řekl(a)...

Držím Ti palce , brácho. Zvládneš to ok, neboj !

Zuzana řekl(a)...

Nemůžu se nepřidat - máš na to. Nejhorší jsou první minuty, a pak už to poběží samo, právě proto, že jsi se na to tak dlouho a poctivě připravoval. Petře, věř si, protože přesvědčivost v sobě na 100% máš a že lidi zaujmeš o to se taky neboj. Důkazem ti může být, že jsme odbourali skoro pečivo (až na topinky :o), přílohy, zase jsme se dali na sportování a já jsem dala na tvou silvestrovskou radu a příští čtvrtek už mám domluvenou schůzku...

Anonymní řekl(a)...

Nejdrazsi Petasku,
mela jsem tu cest zucastnit se jedne Tve prednasky a ac jsem absolutne ale naprosto vubec nerozumnela, o cem jde rec, musela jsem konstatovat, ze okolo sedici Te zaujate sledovali. Tvuj projev byl odlehceny, netlacil na pilu a nalehal nasmerovat pozornost. Jsem si jista, ze budes skvely a neodolatelny, vtipny a profesionalni! Ostatne jako vzdy
:-)))
Drzime palce. Pusu a pozdravy za Black Team zasila Katek

Anonymní řekl(a)...

Cau Petane,
mas kolem sebe poradne velkou rodinu a spoustu kamaradu, tak urcite nebude nouze o pocet palcu, ktere ti vsichni drzi.
A zitra vykroc spravnou nohou, k tomu nase podpora, prejeme ti zitrejsi den plny slunicka a uspechu
Mej se
m.

Anonymní řekl(a)...

ja jsem pro lahev Metaxy :)) ale radsi po a predtim je nejlepsi nedelat nic spojenyho s tou prednaskou

Pitrs řekl(a)...

Zdar Petře,
cítím s tebou, až se vrátíš, tak to oslavíme, ať to dopadne sebelíp :) Tuším, že světovou válku tím rozpoutat nemůžeš, nebo?