neděle, dubna 13, 2008

Snidane na norske dece

Casto se nas kamaradi ptaji, co teda vlastne maji snidat. Tady mate inspiraci

Horka bozska zazvorova mana
- nastrouhany zazvor (na platky, platecky)
- med
- vyzdimany citronek
To vse zalit horkou vodou

Salat, codumdalaociasrdcesneslo
- vetsi zrale avokado, rozmackane vidlickou
- pomeranc, natrhany na kousky
- par oliv co se vyskytly v lednici
- bulva fenyklu, nakrajena na kousky (uzasna vonava vec, muj favorit)
- pazitka
- svazek redkvicek
- cele posypano fenyklovym seminkem
Salat byl, jako ostatne skoro vzdy original. Staci se na to koukat a pridavat barvy, ktere tam chybi a taky chute (slana, sladka, paliva...). Recept na to neni, resp. ted nebyl, ted uz je.


Varena vejce
- vejce natvrdo, asi bez dalsiho komentare
- cerveny salat u vajec je radiccio, druh cekanky
- zalito olivovym olejem a posypano provensalskym korenim

Doba pripravy byla cca. 15-20 minut, loudani se mezi lednickou a nosenim surovinek, loupanim, krajenim a omyvanim vecicek.
Verte nebo ne, tohle bylo moc dobre :o)

Pokud nekdo chce, zveme ho na snidani na norskou deku, rekneme na staz, vyukovy kurs snidani nebo tak neco :)
Necekejte ale chleba s trojuhelnikem syra, ani rohlik se salamem. Cekejte krmi pripravenou podle toho co mame doma, ale hlavne podle barev, podle chuti a nalady. Nekdy v tom muze byt pecena kruta, nekdy orechy, nekdy syr, nekdy redkvicka, nekdy cibule, nekdy cesnek, nekdy mandarinka, nekdy mandle, nekdy salat, nekdy celer, nekdy porek, nekdy zbytek kance co je v lednici, nekdy....
Pokazde jiny, originalni, ale vzdycky je to neskutecna basta :)

P.S.
Anonymy neberem ...

1 komentář:

Zuzana řekl(a)...

No to je uzasny! Co takhle misto vecere jednou udelat spolecnou snidani a pak nekam vyrazit?