sobota, dubna 05, 2008

Zubaky

Ted jsem s B. nakupoval u nasich vietnamskych obchodnicku a vsiml jsem si nadpisu v novinach, kde se rikalo, ze i deti musi nosit umely (!!!) chrupik, protoze maji zkazene a spatne zuby. Vytvori se nejaka vladni komise, ktera bude situaci resit.

Copak to nikdo nechape ? To neni zubni pastou, neni to kartackem, neni to ani navstevou u zubare.

Chcete lepsi zuby ?

"Eat meat and vegetables, nuts and seeds, some fruit, little starch and no sugar."

No sugar. Zadny cukr. Cukr je dneska snad vsude na co se podivam. Copak nechapete, ze tim, ze vasemu ditku dopravate zmrzlinku, ze mu davate piskoty, aby nekricelo, ze pije dzusy (ano tam je cukru...).... kazite mu zuby (a zbytek zdravi).

Predpokladam, ze nikdo kdo ma zdravy rozum nepije Coca-Colu, natoz aby to daval detem, ale premyslejte, nez jim "doprejete". Nicite jim zdravi.

Ta vladni komise udela nejlip, kdyz zakonem zakaze prodej vsech tech sladkych sracek a bude telesne trestat rodice, kteri neco podobneho daji diteti.
Jsem mozna dost radikalni a militantni ve svych nazorech ("ale to nemuzes takhle brat", "ale to bych nesmel nic jist", "a;e jedno, jedno se snad nic nestane" atp), na druhou stranu vidim, ze to nese (a v budoucnu jeste ponese) vysledky.

Az budete ditatku svemu davat zmrzlinku, susenku, cokoladicku nebo dzusicek, tak si pripomente, ze mu zakladate nejen na zkazene zuby, ale i na rakovinu, cukrovku, vysoky krevni tlak a podobne kratochvile.

Doprejte jim, nedavejte jim cukr.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Lidi co jedi jenom zeleninu,ryzi,maso a necisti si zuby, tak je maji taky skazene.